PDA

View Full Version : ~ Naysilla Mirdad Agama Apa? ~


wanzex
19-10-2009, 04:45 PM
pelakon popular dlm sinetron2 indon (salah satunya Sekar) Naysilla Mirdad tu agama apa? islam ke apa? dlm drama tu cam islam je...:-?:-?:-?

atlantis
19-10-2009, 04:46 PM
apa pun boleh jadi dorang ni

ajoi24
19-10-2009, 04:48 PM
pic tarak ke..kalo name jew cam x familiar.....

belina
19-10-2009, 04:49 PM
Naysila Mirdad atau lebih mesra disapa sebagai Nay ialah seorang pelakon yang berasal dari Indonesia. Nay merupakan anak ketiga dari pasangan artis Jamal Mirdad dan juga Lydia Kandou. Beliau lahir di Jakarta pada 23 Mei 1988.[1] Dia beragama Islam.

Siri drama lipur lama (dipanggil sinetron di Indonesia) "Liontin" telah menaikkan nama beliau di mana siri tersebut turut dibintangi oleh kakak beliau iaitu Nana Mirdad. Siri drama yang mula disiarkan pada tahun 2005 tersebut adalah penampilan sulung beliau di dunia seni Indonesia.

wanzex
19-10-2009, 04:50 PM
tapi aku dgr dia ni agama Kristian....xtau plak!

belina
19-10-2009, 04:51 PM
Drama

* Liontin
* Liontin 2
* Bunga Kasih Sayang
* Intan
* Maha Cinta
* Melodi
* Bingkisan Tujuh Belasan
* Cahaya
* Sekar

sumber :http://ms.wikipedia.org/wiki/Naysila_Mirdad

belina
19-10-2009, 04:52 PM
tapi aku dgr dia ni agama Kristian....xtau plak!

tu le psl..info tu ambil kat wikipedia.org

wanzex
19-10-2009, 04:53 PM
pic tarak ke..kalo name jew cam x familiar.....

http://farm4.static.flickr.com/3005/2990066707_beb83d1017_o.jpg

L.O.V.E
19-10-2009, 04:53 PM
mak bapak dier nie berlainan agama gak kan

Lydia penganut agama Kristen sementara Jamal Mirdad penganut agama Islam

wanzex
19-10-2009, 04:53 PM
http://farm4.static.flickr.com/3218/2990066705_6192697f41_o.jpg

wanzex
19-10-2009, 04:54 PM
mak bapak dier nie berlainan agama gak kan

bapa ---> islam
ibu ----> kristian

irsaffy
19-10-2009, 05:15 PM
lorr mcm bibik umah aku jerr...

akecema
19-10-2009, 05:18 PM
lorr mcm bibik umah aku jerr...

kalo bibik ko mcm tu kan
hari2 aku dtg umah ko
:)paid:)paid

wanzex
19-10-2009, 05:32 PM
lorr mcm bibik umah aku jerr...

lakonan dia mantap boh!! :)cgrock

cmns81
19-10-2009, 05:54 PM
lakonan dia mantap boh!! :)cgrock

ERM SUKA TGK DIA BERLAKON...MENJIWAI betollll

wanzex
19-10-2009, 06:29 PM
ERM SUKA TGK DIA BERLAKON...MENJIWAI betollll

lakonannya mantap.....hidup!
jarang kita temui lakonan spt beliau dlm filem/drama melayu.
ya betul......dia menjiwai watak. aku suka...:D:D

mustopa_a
19-10-2009, 06:32 PM
huh .. masalah.. kawen campur .. pasal nak kawen campur untuk berdakwah masuk islam. tapi.. tenggelam...................alahai

wanzex
19-10-2009, 06:33 PM
Naysilla Mirdad

Naysilla Mirdad memiliki nama lengkap Naysilla Nafulany Mirdad cewek cantik kelahiran jakarta 23 may 1988 ini sepertinya tak asing lagi di telinga anda ? sudah banyak sinetron yang dia bintangi seperti "liontin" dan "intan" .

Naysila adalah putri ketiga dari pasangan artis Jamal Mirdad dan Lydia Kandou. Naysila yang beragama Protestan memulai karier di dunia entertainment pada tahun 2005 lewat sinetron Liontin bersama sang kakak Nana Mirdad yang juga melambungkan namanya. Sejak itu tawaran sinetron lain pun berdatangan.

Naysilla Mirdad di besarkan dalam keluarga seniman yah naysilla putri dari Jamal Mirdad dan Lidya Kandou, Naysilla sebenarnya malah ingin menjadi seorang pramugari Pasalnya, di mata Naysilla kecil, pramugari bagaikan seorang bidadari, yang selalu tampil cantik dan baik hati.

Naysilla, merupakan anak ke-3 dari 4 bersaudara menjadi bintang sinetron papan atas ini berawal dari ketidak sengajaan dan semuanya berawal dari kebetulan belaka. ?Kala itu, Naysilla, menemani sang kakak pesinetron Nana Mirdad yang hendak kasting sinetron 'Manisdan Sayang'. Tidak tahunya malah ditawari untuk ikut kasting.

Dan dari kasting tersebut ia dinyatakan lolos dan mendapatkan peran untuk sinetron 'Liontin'. di sinetron pertamanya ini nay ?mengaku tidak mengalami kesulitan berarti dalam menghayati ?peran Indy yang ia mainkan.

"Dalam cerita, Indy kan adiknya ?Manda. Nah, yang jadi Manda itu Kak Nana. Jadi tidak perlu ?penghayatan mendalam banget. Sehari-hari memang aku sangat ?dekat dengan Kak Nana," ujar Nay, yang pernah menjadi ?bintang iklan salah satu merek susu sewaktu kecil.

Meskipun demikian, Nay yang tidak punya latar belakang akting mengaku sempat juga merasa tidak percaya diri. Bahkan naysilla sempat ingin mundur karena kerap berbuat kesalahan saat take. Tetapi untung saja sang mama tidak bosan-bosan memberikan semangat kepada putrinya. Usaha Lidya tidak sia-?sia. Naysilla kembali bersemangat dan berusaha dengan semaksimal mungkin.

Biodata Naysilla Mirdad

Nama lahir Naysilla Mirdad

Lahir 23 Mei 1988 (umur 20)

Jakarta, Indonesia

Nama lain Nay

Pekerjaan aktris

Tahun aktif 2005 - sekarang

Orang tua Jamal Mirdad / Lydia Kandou

Respon positif yang diberikan masyarakat terhadap sinetron 'Liontin' sempat bertengger sebagai sinetron berating tertinggi. Sukses yang diraih 'Liontin' juga berdampak pada para pendukung sinetron tersebut. Salah satunya adalah nay yang penyuka warna pelangi ini.

Naysilla mulai di perhitungkan di dunia sinetron indonesia. juga disebut-sebut sebagai bintang sinetron muda potensial berbakat.Namanya semakin berkibar setelah ia bermain dalam sinetron 'Intan' .

Sinetron

* Liontin sebagai Indy
* Bunga Kasih Sayang sebagai Bunga
* Intan sebagai Intan
* Maha Cinta
* Melody sebagai Melody
* Cahaya sebagai Cahaya
* Aqso & Madina sebagai Risma
* Sekar sebagai Sekar

smartincome
19-10-2009, 06:39 PM
bukan islam la dia ni...

lady_silver
19-10-2009, 06:42 PM
aku pernah search dia kat friendster, dia cakap dia orang kristian. sebab kat space untuk "who u wants to meet" dia tulis tuhan yesus. sape2 yang terer, tolong ler carik friendster dia, pastu paste kat sini :D

wanzex
19-10-2009, 06:43 PM
bukan islam la dia ni...

tp masa berlakon byk beri salam, berisytifat dan solat... huhuhuhu! mcm2 ada.....:o:o:o

lady_silver
19-10-2009, 06:45 PM
jumpa dah...ni link friendster dia http://profiles.friendster.com/72700109

UntungParok
19-10-2009, 06:48 PM
http://farm4.static.flickr.com/3218/2990066705_6192697f41_o.jpg

ni awek roby ni... huhuhuhu

wanzex
19-10-2009, 06:53 PM
jumpa dah...ni link friendster dia http://profiles.friendster.com/72700109

http://photos-109.friendster.com/e1/photos/90/10/72700109/1_749549204l.jpg

irsaffy
19-10-2009, 08:44 PM
Ooo anak jamal mirdad ropanya dia neh...
bapak dia la yg nyanyi lagu neh...

http://www.youtube.com/watch?v=uajsy6VKngs&feature=related

prinCeszz LaDy
19-10-2009, 08:46 PM
tp kat dlm sinetron sekar, dier ne mcm islam jer,siap smbyg..takkn kristian kot:-?

kits2u
19-10-2009, 09:12 PM
tp kat dlm sinetron sekar, dier ne mcm islam jer,siap smbyg..takkn kristian kot:-?

apa nak pelik..

kat Malaysia pun ramai non-muslim berlakon sebagai Islam..

ada adegan semayang..ada bagi salam

inna
19-10-2009, 09:57 PM
lorr..bukan islam ker?
tak faham la ngan indon nih..islam ngan bukan islam leh kawen tanpa tukar agama..

wanzex
19-10-2009, 10:46 PM
tp kat dlm sinetron sekar, dier ne mcm islam jer,siap smbyg..takkn kristian kot:-?

a'ah....pasal tu la aku bukak thread ni..!! :-?:-?:-?

wanzex
19-10-2009, 10:48 PM
sat lagi nak nonton sekar....:D:)) cenel 105

udainosor
20-10-2009, 02:56 AM
OOO, perempuan bermisai ni...indon, abaikan..delete dari pemikiran aku...delete...delete...:)paid

Ghost Rider
20-10-2009, 04:14 PM
http://farm4.static.flickr.com/3218/2990066705_6192697f41_o.jpg

mcm xda pic lain je minah ni nk tangkap..:))

zainurin1
20-10-2009, 05:05 PM
mcm xda pic lain je minah ni nk tangkap..:))

tuh bukan saiznya buk...ambil yang agak kecil sedikit...baru betul penampilannya...:))

ayein89
20-10-2009, 06:37 PM
tp kat dlm sinetron sekar, dier ne mcm islam jer,siap smbyg..takkn kristian kot:-?

itu cume lakonan sahaja....
nana mirdad ikut jamal mirdad-beragama islam
naysilla mirdad ikut lydia kandou-beragama kristian...
:D:D:D:D:):)

MaMaRiSsA
20-10-2009, 06:54 PM
yg blakon jd intan ni ke?

wanzex
20-10-2009, 06:57 PM
itu cume lakonan sahaja....
nana mirdad ikut jamal mirdad-beragama islam
naysilla mirdad ikut lydia kandou-beragama kristian...
:D:D:D:D:):)

pelik betul puak2 indon ni....:o:o:o

wanzex
20-10-2009, 06:58 PM
yg blakon jd intan ni ke?

ya ya....intan. ni mesti peminat naysilla juga...:)):)):D

heavenly_king
03-11-2009, 07:10 AM
itu cume lakonan sahaja....
nana mirdad ikut jamal mirdad-beragama islam
naysilla mirdad ikut lydia kandou-beragama kristian...
:D:D:D:D:):)

aku survey friendster dia, mcm kristianlah... convert suka2 je kot:(scam

zackhiro
03-11-2009, 11:36 PM
itu cume lakonan sahaja....
nana mirdad ikut jamal mirdad-beragama islam
naysilla mirdad ikut lydia kandou-beragama kristian...
:D:D:D:D:):)

si lydia kandou tu kristian ke? Berlakon byk jadi org islam je..:-?