PDA

View Full Version : Jamu untuk kurus sangat berkesan


mieera
08-10-2009, 01:25 AM
jamu kampung kuruskan badan
PERINGATAN !
BACA SAMPAI HABIS SEBELUM DECIDE NAK BELI ATAU NAK MAKAN PIL JAMU INI..
Penerangan Saya mmg agak panjang lebar sbb cuba nk kasi full info. Jadi sabarkan diri dan teruskan membaca sehingga habis, sebelum tanya apa apa soalan atau decide nk cuba k..

TIDAK BOLEH UNTUK :
Orang yang mengandung / menyusui anak
Orang yang mengidap hypertensi / darah tinggi / sakit jantung / strok / asma yg teruk
Jika korang takde penyakit di atas.. teruskan membaca…
kalau tak sure, sila check dgn doktor dulu k !
Kami hanya mencadangkan/mengesyorkan dan mahu berkongsi tentang keajaiban kapsul jamu ini.. Kami juga dibekalkan bungkusan trial pek ini daripada stockist.
Makan di bawah tanggungan dan risiko sendiri.
SEMUA USAHA TIDAK ADA HASIL TANPA ADA KEMAHUAN SENDIRI.
TRY TO BELIEVE IT !
Tidak mencuba , mmg tidak tahu kesannya..
Beratus $ telah habis.. tetapi kesannya amat tidak menggalakkan..
ataupun kita terpaksa bergantung kepadanya.. jika tidak berat akan naik?
Tidak untuk kapsul herba dari kampung ini..

Kesannya berubah mengikut aktiviti individu.. pada yang lebih aktif pasti
akan lebih turunnya..
Hasilnya sekarang.. mereka kelihatan slim dan sihat..
Ramai yang mengkaguminya.. yang menegur..
Baju dan seluar pun skrg perlu ditukar / atau dikecilkan.
ALKISAH tahun lepas ..
Cerita ni dari kawan saya
Mulanya Julia menegur seorang rakan yang dahulunya mmg gempal..tetapi sekarang
sudah kelihatan langsing dan cantik.. * dia ni dh cuba mcm mcm.. slimming program termasuk la ubat yang doktor jual tu ‘duramin’ tp tak jalan juga. Beratus untuk ubat dan utk slimming program je beribu.. tp mcm tu jugak. At last..
Dikongsi rahsianya bersama Julia.
Julia ni jenis susah nak percaya. Nak cuba sendiri, time tu kurus kering.. *skrg pregnant*
jadi Julia mengesyorkannya pada adik, kakak,
sedara-mara, rakan2 yang memerlukan bantuan dan mahu kelihatan lebih cantik.
Tidak semestinya untuk orang yang gempal/gemuk tetapi untuk mereka yang hendak mencapai berat yang ideal.
Setelah mendapat testimonial daripada meraka.. Baru Julia yakin..
dan mahu berkongsi KHABAR BAIK ini kepada semua di luar sanaaa..
Kalau Julia tak yakin, Julia pun malu nak rekemen!
INGAT. Kami bukan membungkus semula atau menjual kapsul ini.. tetapi kami hanya mencadangkan/mengesyorkan dan mahu berkongsi tentang keajaiban kapsul jamu ini.. Kami juga dibekalkan bungkusan trial pek ini daripada member stokist.
TERBARU -
Apa kata Doktor sebelum Julia beri family menggunakan pil ini. PESANAN Beliau :-
1) Jangan Overdose. Ubat apa pun kalau Overdose, mmg akan memberi kesan yg memudaratkan.
2) Yang berpenyakit seperti Julia tulis di bawah TAK BOLEH makan. Tak pasti- check dulu
3) Pil herba ini hanya pemangkin/permulaan untuk mengurangkan berat sahaja. Dah dapat berat yang IDEAL, aamlkan gaya hidup sihat. Pilih makan yg sihat & BERSENAM.
4) Badan memerlukan paling kurang 8 gelas sehari. Kekurangan air di dalam badan menyebabkan BUAH PINGGANG dan organ lain ROSAK - kerana kekurangan cecair.
Herba pil ni bukan nk bagi korang kurus.. tp pemangkin atau apa kata org.. permulaan kepada pengurangan berat badan.. biasa la nk start turun mmg payah.. tp dh turun..maintain je la..
tak boleh tahan nafsu mkn or ‘TAKDE’ masa nk Bersenam, ambil la pil ni 1biji sekali sekala.
APA KATA yaya - Blogger
yaya da mggunakan jamu ni da sbln…mule2 mkn,mcm was2 gk la..tkt merbahaya…n bile my mum tau,dier mrh la coz dier tkt ade bhn2 mbaye dlm pil ni..n then,my mum bg
my aunty 2 kerje kat jbtan kimia..so..dier tlg checkkn…tkt jgk kn…n bile result ubt ni kuar,100% xde bhn bhye….
n n0w yaya nk announce kat sume2 yg bmint n mmg tgh gne pon jamu ni,ubt nie XDE lngsung bhn2 bhye….seriously…bkn nak bodek sis ke ape ke…mmg yaya sndri da check k….
m i rite sis??ubt pape pon kt amek,kne yakin..br nmpk hsilnye…
DEEPLY THANKS YAYA FROM sis!

Penting!!
Baca Cara Pengambilan di bawah dengan betul.
Kami tidak bertanggungjwb sekiranya you all mengambil lebih dari dos dan cara yang ditetapkan.

Ramai yang boleh ambil seperti yang dos yang disyorkan tetapi ada yang tidak boleh kerana sistem badan kita berlainan.
Sebenarnya..
Makan sahaja 1biji sehari pun sudah memadai.. penurunan tetap ada.
Lebih jimat, lebih selamat & kurang effek tak boleh tido atau ada yang mengantuk.
**Ambil kapsul sebiji shj dalam 30min sebelum makan.
Hari pertama - ujian ketahanan badan dan simptom dihadapi.
- Timbang berat awal dan catatkan..
- Ambil 1biji, 30min sblm breakfast.
Hari kedua
- Sekiranya anda berasa mengantuk selepas ambil pil, ambil pil selewat yang boleh (lewat petang / malam)
- Sekiranya terasa pening / mual / tidak sedap badan ini biasa.. kerana badan sedang cuba mengadaptasi kandungan jamu.
- Sekiranya anda tidak menghadapi apa apa simptom kecuali tidak selera makan, anda boleh hari ini mengambil pil 2kali sehari (pagi dan awal petang) sebelum makan.
- Yang menghadapi apa apa simptom, kekalkan 1kali shj .
Begitulah hari hari seterusnya.. Sekiranya 2x sehari tidak memberikan apa apa kesan kepada anda.. anda boleh cuba mengambil 3x sehari.. tetapi ingat! JANGAN melebihi 3x sehari!!
Ambil pil ikut kemampuan badan, 1biji sehari pun sudah memadai.. sehingga dapat berat yang diingini.

ingat!
* Kena ambil pil , dalam 30min sebelum makan.
* Sekiranya tiada selera makan nasi, gantikan dgn makanan berunsur karbohidrat seperti roti, mihun, kentang dan lain lain, atau makan nasi sedikit.
* JANGAN ambil pil sekiranya anda tidak mahu makan apa apa.
* Minum air LEBIH 8 liter sehari / 2 mineral besar / 4 mineral kecil.
* Mengapa mesti makan selepas ambil pil dan kena minum air yg byk??
Kerana proses pil ini bermula bersama dgn penghadaman makanan, jika tidak makan selepas ambil pil, penghadaman tidak berlaku dan kurang berkesan..akibatnya dos pil tersekat di dalam tubuh tidak dicernakan.. proses pil ini juga menyerap air byk di dalam tubuh, jadi sila minum air kosong dgn byk untuk mengelakkan anda kekurangan air di dalam tubuh.
-sila baca artikel kirang air, rosakkan organ di sebelah atas kanan blog.-
*Mengapa ada yg tidak boleh tidur selepas ambil pil?
Pada orang yg berkenaan, jgn ambil pil selepas pukul 6pm kerana tenaga yg terhasil dripada penukaran / pencairan lemak memuatkan kita tidak boleh tidur. Manusia hanya akan rasa mengantuk tuk sekiranya badan kekurangan tenaga.
* Mengapa orang lain cepat turun, saya lambat / tidak ada langsung penurunan di minggu pertama?
TIDAK ada yg tidak berjaya setakat ini.. INGAT ini!
Jangan frust. Lain org lain sistem bdn dan jenis bdnnya. Metabolisme dan aktiviti sharian juga berbeza.
Bagi yg lebih air dan angin, penurunan sgt cepat. Jika lebih lemak tepu di dalam badan, mula minggu tiada penurunan sbb proses pencairan dan penukarn lemak mengambil masa. Tetpi orang tengok anda susut sb lapisan lemak menipis.. walaupun berat anda masih sama kerana lemak - lemak ini tidak keluar lagi dr badan.
* Mengapa saya asyik buang air kecil?
Bagus kerana toksik dan bahan kumuh dikeluarkan dari tubuh.
Ada soalan lain, tengok soal jawab di bwh sebelum tanya ok.

TIPS :
1) JANGANlah timbang berat anda setiap hari.. anda tidak akan nmpk kesannya dan membuatkan anda rasa rendah hati/kecewa/frust.. Timbanglah selang 5hari sekali.. anda akan terkejut dan inform lah sis khabar best ini k.
2) Ingat, jangan ikut orang lain - Lain orang lain ketahanan sistem badannya.. jadi ikut la apa yg badan kita boleh sesuaikan.
Sama lah apabila dh lama tak bersenam/berjogging..
tiba-tiba kita bersenam/berjogging dengan teruk.. sudah tentu akan terasa sedikit pitam ke, pening ke kan.. dan kita perlu minum sbb dahagakan?
so tables ni pun sama juga. So pelahan-lahan yer..
INGAT tau!

TIDAK BOLEH UNTUK :
Orang yang mengandung / menyusui anak
Orang yang mengidap hypertensi / darah tinggi / sakit jantung / strok
Let slim…………Menu sampingan.
Menurunkan berat badan mudah,cepat, efficient dan selamat
Pada yang suka pada jamu tradisional.. Bau jamu adakalanya tidak boleh ditahan.
Oleh itu, Jamu ini di dalam bentuk kapsul.. Oleh itu tiada rasa apa-apa.
Jamu ini sesuai untuk menahan nafsu makan yang tidak sihat dan berlebihan, mengurangi rasa lapar, tanpa menimbulkanrasa kurang selesa.
Jamu ini ialah abstrak daripada tumbuh-tumbuhan yang dapat membakar lemak
menjadikannya tenaga dan kaborhidrat.
Oleh itu, tenaga dan kaborhidrat daripada lemak inilah yang menahan/mengurangi
rasa lapar tanpa rasa lemas dan tidak menyebabkan sering buang air besar.
Kapsul ini jika dimakan secara teratur sudah nampak kesannya
dalam masa 4 hari.. *Berdasarkan pengalaman sendiri & rakan2..*
tetapi ditulis dalam masa 2 minggu.
Berat badan akan turun dan dapat mengawal nafsu / selera makan
bersesuaian dengan dgn pola makan yang sihat tanpa berlebihan.
Semasa mengambil kapsul ini, diingatkan agar
MINUM AIR PUTIH DENGAN BANYAK
(memang kita disarankan minum 8 gelas seharikan??)
&
ELAKKAN MAKANAN BERLEMAK..
sekiranya diikuti dengan senaman lagilah bagus.
(tapi dengan membuat kerja rumah pun senaman jugakan??)
PERHATIAN :
JANGAN MELEBIHI DOS di syorkan. !
(Jika badan tidak tahan, makan 2x saja @ 1x shj @ 1x selang sehari)

*Macamana nak tahu badan tahan/tidak ?baca seterusnya….


http://img410.imageshack.us/img410/34/dsc00001i.jpg
paket yang dari indo aku kena update kemudian sbb tunggu reply dr supplier...
terima kasih dan selamat mencuba

PROMOSI MUNCUL SEMULA
free pos untuk semua area termasuk sabah dan sarawak
raya
xdapat nak tahan makan daging nanti
cubalah jamu ini
pasti dapat membantu anda untuk masalah ini

mieera
08-10-2009, 01:27 AM
soal jawab

Fav Q1 : Ingin tahu jika pil herba ini mempunyai kelulusan ?

A1 : Yes.. sudah tentu.. punya sticker hologram lagi. Kelulusan dari INDONESIAN MINISTRY.Jika tidak, kami pun tak yakin. Sis juga telah mendapatkan nasihat doktor dan seorang pengguna telah membawa pil ini ke jabata kimia dan keputusannya 100% tiada bahan merbahaya.
Fav Q2 : Bagaimana dengan kesannya ? Ada side effect tak?

A2 : Hurm.. pil ini adalah abstrak daripada tumbuh2 an. Sekiranya dibuka kapsulnya.. ia mengandungi serbuk kuning (jamu).. jamu ini dibungkuskan dlm bentuk kapsul supaya tidak pahit untuk kita telan. Melalui pengalaman kami sendiri, tidak ada side effect lain pun.. Tidak buang2 air besar/kecil pun.. sebab *Refer Fav Q3

Fav Q3 : Macamana ye boleh berkesan sangat ni ?

A3 : Begini, setiap org mempunyai kadar metabolisma yang berbeza.. ada yang makan byk apa sahaja tetapi tidak menggemukkan kerana semua makanan itu dengan cepat bertukar menjadi tenaga. Kandungan lemak dalam badan juga kurang. Tetapi pada sesiapa yang agak tidak bertuah, makanan ini menjadi lapisan lemak tepu dalam badan yang menggemukkan *huh!

Oleh itu, pil herba / jamu ini akan mencairkan lemak2 tepu tersebut menjadi tenaga *mmg kita akan merasa sedikit bertenaga/rajin daripada sebelumnya* dan juga menukarkan lemak ini menjadi karbohidrat.. *kita merasa agak kenyang*.. Badan juga mempunyai tenaga dan karbohidrat yang mencukupi.
Tetapi jangan lupaaa!!
Proses pencairan lemak ini menggunakan banyak air.. Minum air putih yang banyak.. ikut seperti yang disyorkan 8 gelas sehari atau lebih lagi bagus.. lebih-lebihkan lagi k..
Fav Q4 : Dah stop makan, badan naik balik tak?

A4 :Yang ni kan.. payah sikit nk cakap.. kalau kita jaga makan insyAllah leh maintain. tp as i said before la.. kalau bdn kita metabolisme nya rendah.. makanan2 yang kita hentam tu akan terkumpul dlm badan. Dah tu tak exercise.. jadi lah lemak tepu.. sikit je jadi tenaga dan karbohidrat. Jadi mana nak? So at least makan la juga pil ni tapi tak perlu banyak.. just makan 1 biji selang sehari pun dh ok.. untuk mencairkan lemak2 tu jadi energy/karbohidrat.
Tak nak makan pil, kene bersenam dan pilih pilih la makanan yer.

Fav Q5 : Ada side effek tak?

A5:Ditulis tiada side effek. sbb ini abstrak tumbuh-tumbuhan. So far, pengalaman diorg ni takde lak yang asyik ke tandas dan memulas perut.
Side effek nya ialah kita jadi bertenaga dan kurang lapar.. ye la..lemak2 dlm bdn dh ditukar ke tenaga dan karbohidrat kan..

Fav Q6 : Untuk pertama kali mencubanya, macamana nak tahu badan tahan atau tidak?

A6 : Bila kali pertama mencubanya.. terpulang kepada sistem badan seseorang. Ada yg boleh ambil dos yang disyorkan 1biji, 3x sehari.. TETAPI pada sesiapa yang mempunyai kesan berikut :
pening , rasa loya, muntah, jantung berdegup laju, tekanan darah naik, dada sakit.. kurangkan menjadi 1biji, sekali sehari.. jika ok.. cuba pula 1biji, 2x sehari .. tak perlu risau.. ini kesan biasa, kerana sistem badan perlu disesuaikan kerana bekerja lebih masa. Bila sistem bdn dh boleh terima.. kesan-kesan tu mmg dah tak ada kata mereka-mereka yang dah makan.


Harganya
1 trial pek - 10 biji RM50.00
3 trial Pack - 30 biji RM120.00

Postage :RM 4.00


Testimoni



0132201842

notrexdame
08-10-2009, 01:30 AM
gambar produk ada?

astrowan
08-10-2009, 01:34 AM
mmmmmmmmmmmmmmmmmm

macam best jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

mieera
08-10-2009, 01:38 AM
testimoni terkini

17 mac 2010:akak, sy suria yg try jamu kurus yg untuk 10 hr tu n alhamdulilah , sy dah turun 2kg 1/2. alhamdulilah. dulu nak turun 1 kg pun susah. saya nak ambil unruk 1 mth yer.sy dah email kat akak order saya


14/10/2009
BERAT 90.2 KG (199 LBS)
TINGGI 170.00 SM ( 5 FT 6.9IN )
B.M.I 31.2 OBESITI
23/10/2009
BERAT 85.3 KG (188 LBS)
TINGGI 170.00 SM ( 5 FT 6.9IN )
B.M.I 29.5 OBESITI ( TARGET 72.0 KG)
27/11/2009
BERAT 80.2 KG
TINGGI 170.00 SM ( 5 FT 6.9IN )
B.M.I 27.7 OBESITI Target 72.0 KG

semua ini adalah dari pelanggan CG

terima kasih sbb mempercayai produk ni..teruskan mengamalkannya

mieera
08-10-2009, 11:47 AM
jo singgah....

nanims
08-10-2009, 12:01 PM
nenarik gak.. kalu nak beli camner yer..

mieera
08-10-2009, 01:25 PM
meh singgah

jaih
08-10-2009, 01:41 PM
mcm menarik jer neh...price pun mampu milik neh

err org lelaki bleh makan jugak ker

mieera
08-10-2009, 03:36 PM
mcm menarik jer neh...price pun mampu milik neh

err org lelaki bleh makan jugak ker

jika awak tergolong dalam ketogeri ini..sila batalkan niat untuk memcubanya

TIDAK BOLEH UNTUK :
Orang yang mengandung / menyusui anak
Orang yang mengidap hypertensi / darah tinggi / sakit jantung / strok / asma yg teruk

mieera
08-10-2009, 03:39 PM
nenarik gak.. kalu nak beli camner yer..

pm saya nak beli beraper nanti saya reply kosnya...dan akaun no

mieera
08-10-2009, 07:33 PM
jom kiter cuba....

ayie206
08-10-2009, 07:41 PM
harga berapa ni?
email me
azliyunos@gmail.com

nanims
08-10-2009, 08:23 PM
pm saya nak beli beraper nanti saya reply kosnya...dan akaun no

ades xleh antar pm lak.. saya nak 10 biji nyer.. email @ kasihsara@gmail.com

bazsh
08-10-2009, 08:32 PM
TT dah turun bape?
Info kat atas tu panjang sangat la & tulisan rapat2
Maleh eden nak membacanya
Kalo boleh ringkaskan sikit
Jangan ler cut & paste

P/S : Lulus KKM ke?

gambate
08-10-2009, 08:34 PM
say no to Indon:(scam

mieera
08-10-2009, 10:20 PM
harga berapa ni?
email me
azliyunos@gmail.com

dah email harganya

mieera
08-10-2009, 10:22 PM
ades xleh antar pm lak.. saya nak 10 biji nyer.. email @ kasihsara@gmail.com

saya dah email kosnya

mieera
08-10-2009, 10:25 PM
TT dah turun bape?
Info kat atas tu panjang sangat la & tulisan rapat2
Maleh eden nak membacanya
Kalo boleh ringkaskan sikit
Jangan ler cut & paste

P/S : Lulus KKM ke?

penting untuk kamu baca ini dulu....

SLIMMING PRODUK FROM INDON
PERINGATAN !
BACA SAMPAI HABIS SEBELUM DECIDE NAK BELI ATAU NAK MAKAN PIL JAMU INI..
Penerangan Saya mmg agak panjang lebar sbb cuba nk kasi full info. Jadi sabarkan diri dan teruskan membaca sehingga habis, sebelum tanya apa apa soalan atau decide nk cuba k..

TIDAK BOLEH UNTUK :
Orang yang mengandung / menyusui anak
Orang yang mengidap hypertensi / darah tinggi / sakit jantung / strok / asma yg teruk
Jika korang takde penyakit di atas.. teruskan membaca…
kalau tak sure, sila check dgn doktor dulu k !
Kami hanya mencadangkan/mengesyorkan dan mahu berkongsi tentang keajaiban kapsul jamu ini.. Kami juga dibekalkan bungkusan trial pek ini daripada stockist.
Makan di bawah tanggungan dan risiko sendiri.
SEMUA USAHA TIDAK ADA HASIL TANPA ADA KEMAHUAN SENDIRI.
TRY TO BELIEVE IT !
Tidak mencuba , mmg tidak tahu kesannya..
Beratus $ telah habis.. tetapi kesannya amat tidak menggalakkan..
ataupun kita terpaksa bergantung kepadanya.. jika tidak berat akan naik?
Tidak untuk kapsul herba dari kampung ini..

Kesannya berubah mengikut aktiviti individu.. pada yang lebih aktif pasti
akan lebih turunnya..
Hasilnya sekarang.. mereka kelihatan slim dan sihat..
Ramai yang mengkaguminya.. yang menegur..
Baju dan seluar pun skrg perlu ditukar / atau dikecilkan.
ALKISAH tahun lepas ..
Cerita ni dari kawan saya
Mulanya Julia menegur seorang rakan yang dahulunya mmg gempal..tetapi sekarang
sudah kelihatan langsing dan cantik.. * dia ni dh cuba mcm mcm.. slimming program termasuk la ubat yang doktor jual tu ‘duramin’ tp tak jalan juga. Beratus untuk ubat dan utk slimming program je beribu.. tp mcm tu jugak. At last..
Dikongsi rahsianya bersama Julia.
Julia ni jenis susah nak percaya. Nak cuba sendiri, time tu kurus kering.. *skrg pregnant*
jadi Julia mengesyorkannya pada adik, kakak,
sedara-mara, rakan2 yang memerlukan bantuan dan mahu kelihatan lebih cantik.
Tidak semestinya untuk orang yang gempal/gemuk tetapi untuk mereka yang hendak mencapai berat yang ideal.
Setelah mendapat testimonial daripada meraka.. Baru Julia yakin..
dan mahu berkongsi KHABAR BAIK ini kepada semua di luar sanaaa..
Kalau Julia tak yakin, Julia pun malu nak rekemen!
INGAT. Kami bukan membungkus semula atau menjual kapsul ini.. tetapi kami hanya mencadangkan/mengesyorkan dan mahu berkongsi tentang keajaiban kapsul jamu ini.. Kami juga dibekalkan bungkusan trial pek ini daripada member stokist.
TERBARU -
Apa kata Doktor sebelum Julia beri family menggunakan pil ini. PESANAN Beliau :-
1) Jangan Overdose. Ubat apa pun kalau Overdose, mmg akan memberi kesan yg memudaratkan.
2) Yang berpenyakit seperti Julia tulis di bawah TAK BOLEH makan. Tak pasti- check dulu
3) Pil herba ini hanya pemangkin/permulaan untuk mengurangkan berat sahaja. Dah dapat berat yang IDEAL, aamlkan gaya hidup sihat. Pilih makan yg sihat & BERSENAM.
4) Badan memerlukan paling kurang 8 gelas sehari. Kekurangan air di dalam badan menyebabkan BUAH PINGGANG dan organ lain ROSAK - kerana kekurangan cecair.
Herba pil ni bukan nk bagi korang kurus.. tp pemangkin atau apa kata org.. permulaan kepada pengurangan berat badan.. biasa la nk start turun mmg payah.. tp dh turun..maintain je la..
tak boleh tahan nafsu mkn or ‘TAKDE’ masa nk Bersenam, ambil la pil ni 1biji sekali sekala.
APA KATA yaya - Blogger
yaya da mggunakan jamu ni da sbln…mule2 mkn,mcm was2 gk la..tkt merbahaya…n bile my mum tau,dier mrh la coz dier tkt ade bhn2 mbaye dlm pil ni..n then,my mum bg
my aunty 2 kerje kat jbtan kimia..so..dier tlg checkkn…tkt jgk kn…n bile result ubt ni kuar,100% xde bhn bhye….
n n0w yaya nk announce kat sume2 yg bmint n mmg tgh gne pon jamu ni,ubt nie XDE lngsung bhn2 bhye….seriously…bkn nak bodek sis ke ape ke…mmg yaya sndri da check k….
m i rite sis??ubt pape pon kt amek,kne yakin..br nmpk hsilnye…
DEEPLY THANKS YAYA FROM sis!

mieera
08-10-2009, 10:32 PM
salam...

saya tegaskan di sini adalah penting untuk baca apa yang saya cut and pastu tu sebelum decide nak mencuba atau membeli.

harus pastikan penyakit yang dinyatakan tidak ada pada anda

makan harus ikut aturan, 30 minit sebelum makan.

jika xnak mkn janganlah makan pil ini


sangat sangat sangat diwajibkan minum air kosong 8 gelas sehari,2 botol mineral besar,atau 4 botol mineral kecil


akan ada side effect bergantung pada penerimaan tubuh masing2.

contoh mengantuk,cergas atau x lena tido,sila baca page 1 untuk langkah mengatasinya.

manjarina
08-10-2009, 10:38 PM
cod area mana?

mieera
08-10-2009, 10:39 PM
pengalaman saya,

saya makan sepuluh biji selama sepuluh hari turun sebanyak 2kg.

saya makan setiap pagi sebelum breakfast.


ubat ini akan mengawal selera makan kita.
saya rasa xlapar masa lunch hour...memang rasa xnak makan pun
tapi saya makan juga roti sebagai ganti....ingat jika xrasa lapar have to eat juga,gantikan dgn makanan karbohardrat yg lain mcm roti,mee or benda lain...nanti badan tiada tenaga.air saya memang banyk minum..badan akan sentiasa dahaga...tekak terasa haus sentiasa.


saya nasihatkan sapa yang nak mencuba pastikan mineral water besar tu sentiasa bersama

mieera
08-10-2009, 10:40 PM
cod area mana?

subang jaya dan rawang

bazsh
08-10-2009, 10:48 PM
TT dah turun bape?
Info kat atas tu panjang sangat la & tulisan rapat2
Maleh eden nak membacanya
Kalo boleh ringkaskan sikit
Jangan ler cut & paste

P/S : Lulus KKM ke?
Soklan kedua saya
Lulus KKM ke?

mieera
08-10-2009, 11:17 PM
[QUOTE=bazsh;4877584]Soklan kedua saya
Lulus KKM ke?

av Q1 : Ingin tahu jika pil herba ini mempunyai kelulusan ?

A1 : Yes.. sudah tentu.. punya sticker hologram lagi. Kelulusan dari INDONESIAN MINISTRY.Jika tidak, kami pun tak yakin. Sis juga telah mendapatkan nasihat doktor dan seorang pengguna telah membawa pil ini ke jabatan kimia dan keputusannya 100% tiada bahan merbahayajika masih was was boleh bawak pil dan refer pada mana2 doktor

Apa kata Doktor sebelum Julia beri family menggunakan pil ini. PESANAN Beliau :-
1) Jangan Overdose. Ubat apa pun kalau Overdose, mmg akan memberi kesan yg memudaratkan.
2) Yang berpenyakit seperti Julia tulis di bawah TAK BOLEH makan. Tak pasti- check dulu
3) Pil herba ini hanya pemangkin/permulaan untuk mengurangkan berat sahaja. Dah dapat berat yang IDEAL, aamlkan gaya hidup sihat. Pilih makan yg sihat & BERSENAM.
4) Badan memerlukan paling kurang 8 gelas sehari. Kekurangan air di dalam badan menyebabkan BUAH PINGGANG dan organ lain ROSAK - kerana kekurangan cecair.
Herba pil ni bukan nk bagi korang kurus.. tp pemangkin atau apa kata org.. permulaan kepada pengurangan berat badan.. biasa la nk start turun mmg payah.. tp dh turun..maintain je la..
tak boleh tahan nafsu mkn or ‘TAKDE’ masa nk Bersenam, ambil la pil ni 1biji sekali sekala.
APA KATA yaya - Blogger
yaya da mggunakan jamu ni da sbln…mule2 mkn,mcm was2 gk la..tkt merbahaya…n bile my mum tau,dier mrh la coz dier tkt ade bhn2 mbaye dlm pil ni..n then,my mum bg
my aunty 2 kerje kat jbtan kimia..so..dier tlg checkkn…tkt jgk kn…n bile result ubt ni kuar,100% xde bhn bhye….
n n0w yaya nk announce kat sume2 yg bmint n mmg tgh gne pon jamu ni,ubt nie XDE lngsung bhn2 bhye….seriously…bkn nak bodek sis ke ape ke…mmg yaya sndri da check k….
m i rite sis??ubt pape pon kt amek,kne yakin..br nmpk hsilnye…
DEEPLY THANKS YAYA FROM sis!

lestari17
08-10-2009, 11:30 PM
TT ade lg tak nak book 1 pack

:D:D:D:D

pokcak
08-10-2009, 11:37 PM
lasmi ke ape ni?

mieera
08-10-2009, 11:46 PM
TT ade lg tak nak book 1 pack

:D:D:D:D

ada 1 pack 10 biji rm 40.00 + pos rm4= rm44

confirm bagi tau ek

mieera
08-10-2009, 11:48 PM
lasmi ke ape ni?

bukan lasmi..ia adalah herba berasaskan tumbutumbuhan semulajadi

lestari17
08-10-2009, 11:49 PM
ada 1 pack 10 biji rm 40.00 + pos rm4= rm44

confirm bagi tau ek

Comfirm ni.... 1 pack............... Account Maybank ade tak TT...

Nak transfer ni.....:D:D

mieera
08-10-2009, 11:58 PM
Comfirm ni.... 1 pack............... Account Maybank ade tak TT...

Nak transfer ni.....:D:D

dah pm,boleh cek

lestari17
09-10-2009, 12:04 AM
dah pm,boleh cek

Mieera, tak leh trasfer la maybank system tido.... esok les transfer eh....nti dah transfer les PM mieera.... Thanx:D:D:D

mieera
09-10-2009, 12:23 AM
Mieera, tak leh trasfer la maybank system tido.... esok les transfer eh....nti dah transfer les PM mieera.... Thanx:D:D:D

ok xper..memang tdo pun..nt dah bank in just pm k tq

mieera
09-10-2009, 09:25 AM
jom jenguk..cuba produk kurus dgn selamat tanpa perlu bersenam

eLLYaNa
09-10-2009, 09:33 AM
apa nama produk ni?

mieera
09-10-2009, 11:06 AM
Slimming produk from indon, tu jer namanya

LYNN LYNN
09-10-2009, 11:48 AM
i pun guna produk nie gak.. kira mmg nmpk la kesan tu.

bazsh
09-10-2009, 12:22 PM
TT boleh letak pic x?

tapirbawaklori
09-10-2009, 12:29 PM
ban produk from INDON !

mieera
09-10-2009, 12:41 PM
i pun guna produk nie gak.. kira mmg nmpk la kesan tu.

tq for ur testimoni

mieera
09-10-2009, 12:41 PM
[QUOTE=bazsh;4881529]TT boleh letak pic x?[/QUOboleh...sabtu ni stok sampai saya upload pic yer...

kaklong
09-10-2009, 01:04 PM
Produk slimming yg betul2 selamat sepatutnyer sesuai utk yg mengidap sakit jantung coz boleh kurangkan tahap kolestrol..kenapa yg ni xleh ek?

mieera
09-10-2009, 01:50 PM
Produk slimming yg betul2 selamat sepatutnyer sesuai utk yg mengidap sakit jantung coz boleh kurangkan tahap kolestrol..kenapa yg ni xleh ek?

produk n bukan mengurangkan kolestrol tapi membakar lemak menukarkan menjadikan tenaga dalam badan.air akan menolong pembakaran lemak.sbb itu bila makan ubat air dalam badan cepat berkurangan.amat diwajibkan untuk minum air byk2....
penyakit jantung amat berisiko...saya xberani nak bagi jaminan.
tapi bagi yang xda...saya jamin ada perubahan.setakat ini pada saya xde kesan yg ketara cuma dahaga dan kurang makan...

bagi yang rasa xselamat xde paksaan untuk mencuba..hanya yg benar2 yakin sahaja

mieera
09-10-2009, 04:06 PM
Jom kurus sama sama

RINI ROSES
09-10-2009, 04:11 PM
aku berminat gak neh dengan produk neh

aku rasa dah beratus duit aku abis sebab nak kurus

pernah sekali sampai aku pengsan...so insya'allah aku cuba ler

nanti produk neh!

mieera
09-10-2009, 04:38 PM
aku berminat gak neh dengan produk neh

aku rasa dah beratus duit aku abis sebab nak kurus

pernah sekali sampai aku pengsan...so insya'allah aku cuba ler

nanti produk neh!

terima kasih. berhati hatilah memilih produk sliming ni..memang bermacam2 dalam pasaran skrang.
aku pun memang byk mencuba.ada yg berulang alik ker toilet jer kejenya.

sejak aku makan pil ni..pegi gak ke toilet,tapi mcm rutin jer..xdelah memulas2 perut aku.

kakak aku dah tegur aku apsal kau kurus skarang ni...

balik kampung raya ari tu pun ramai duk tanya.makan apa dah slim skit ni...

tu yang makin bertambah semangat nk kurus...bila ada yg sedar perubahannya.

tapi ingat jgn over dos...memang saja cari nahas tu...


meh kiter mencuba untuk kurus sama-sama

mieera
09-10-2009, 08:33 PM
up lagi.....

mieera
09-10-2009, 09:43 PM
bump up lagi

lestari17
09-10-2009, 11:11 PM
bump up lagi

Mieera, saya dah PM sume detail..........
Check k.....:D:D:D

uncleazrich
09-10-2009, 11:16 PM
jamu ni tak effek buah pinggang ker??

mieera
10-10-2009, 07:27 AM
Mieera, saya dah PM sume detail..........
Check k.....:D:D:D

ok.terima kasih..insyaallah ari isnin saya poskan.
selamat mencuba dan jgn lupa ikut aturan yang ditetapkan.

mieera
10-10-2009, 07:52 AM
jamu ni tak effek buah pinggang ker??

JAMU INI BUKAN EFFECT BUAH PINGGANG,jamu ini akan menyebabkan badan banyak menggunakan air.air dalam badan jika tidak di tambah akan berkurangan.air kurang dalam dalam badan banyak kesannya pada buah pinggang,boleh menyebabkan kerosakan,boleh baca artikel tentang kekurangan air dalam badan dan kesannya.

sebab itu saya amat tekankan untuk 2 btl mineral atau 4 btl mineral kecil atau 8 gelas air sehari wajib apabila anda mula mengambil pil ini.

saya harap anda jelas dgn penjelasan ini.

berminat leh pm saya

mieera
10-10-2009, 10:28 AM
sapa yang dah beli

saya ingatkan untuk ikut aturan yang diberikan.jangan overdose,bykkan minum air...xrugi minum byk air malah mempercepatkan tindak balas jamu ini.

sekiranya yang bermurah hati,boleh lah update perkembangan u all kat thread ni...supaya sama2 menolong kawan2 yang lain.

terima kasih...


sapa lagi yang berminat leh pm saya untuk detail...

mieera
10-10-2009, 01:54 PM
meh pakat-pakat turunkan berat badan...

mieera
10-10-2009, 02:50 PM
bump up lagi..jom ramai2 kiter kuruskan badan

lestari17
10-10-2009, 03:02 PM
ok.terima kasih..insyaallah ari isnin saya poskan.
selamat mencuba dan jgn lupa ikut aturan yang ditetapkan.

Orait....thanx mieera...:">:">

mieera
10-10-2009, 09:44 PM
bump lagi....meh cuba jamu ni

lestari17
10-10-2009, 10:39 PM
Jom ramai2 kempis kan berat....

:)):)):)):)):)):)cgrock

mieera
11-10-2009, 09:45 AM
bump pagi semua...sapa nak mencuba lagi...aku dah ambik gambar tapi xsempat nk upload pagi nk ..nak kuar ada bisnes lain...

mlm nt aku upload..

mieera
11-10-2009, 04:41 PM
mari mari cuba slimming jamu ni....

mieera
11-10-2009, 05:47 PM
bumppp...............

mieera
11-10-2009, 06:22 PM
bump lagi...

xerocracker
11-10-2009, 09:34 PM
TT..mana gambar produknya..kasi up skit..nak tgk upernyer...

mieera
11-10-2009, 10:26 PM
bumppppppppp

mieera
11-10-2009, 10:40 PM
seperti yang dijanjikan...gambar aku bru ambik nilah rupanya ubat tu.
http://img410.imageshack.us/img410/34/dsc00001i.jpg
paket yang dari indo aku kena update kemudian sbb tunggu reply dr supplier...
terima kasih dan selamat mencuba

tokputih
11-10-2009, 10:49 PM
hmmm.... cam bahaya jer... syarat2 merah tu....

mieera
11-10-2009, 10:51 PM
bumppp lagi...

mieera
11-10-2009, 10:52 PM
setakat ini xde yang bahayanya..saya duk guna pun xde lak apa2...

dah sebulan saya guna jamu n

mieera
12-10-2009, 08:31 AM
bumppppp.....

mieera
12-10-2009, 01:15 PM
naik lagiiiiii

kaklong
12-10-2009, 01:41 PM
setakat ini xde yang bahayanya..saya duk guna pun xde lak apa2...

dah sebulan saya guna jamu n

Bahayanyer utk tempoh jangkapanjang mungkin.
Boleh bg No kelulusan KKM utk jamu ni?

mieera
12-10-2009, 07:48 PM
Bahayanyer utk tempoh jangkapanjang mungkin.
Boleh bg No kelulusan KKM utk jamu ni?


untuk informasi semua...jamu ini adalah berasaskan herba semata-mata.tiada campuran bahan kimia...bahan herba apa yang ada kesan jangkapanjang...kesan yang baik adaah..yg burk xde lak penah dengar....

saya berniaga bukan untuk tipu org..duit yg dapt dr tipu org ni akan jd darah daging haram seumur hidup...

saya cakap benar..jamu ni xde kelulusan KKM lagi...jamu ni ada kelulusan dari kesihatan indonesia sahaja....

saya sudah cakap awal2 lagi benda ni...makan atas risiko sendiri..testimoni yg diberikn tu dari tahun lepas lagi...sampai skrang masih mengamalkannya...

bagi yang tidak yakin pada keberkesanan jamu ini janganlah mencubanya....

harap penjelasan ini dapat memuaskan hati semua..

terimakasih

mieera
12-10-2009, 08:01 PM
Reserve for tracking no:
1)lestari17-lx396839830my
2)damreza-201371714880(skynet)
3)manja-lx391247203my
4)
5)
6)

hazirah
12-10-2009, 08:38 PM
boleh spesifiedkan skit x apa ramuan herba dlm produk ni smpai yg ada penyakit x boleh ambil...

nak tau scara detail jenis herba je...


bkn ape, pnh try jg satu produk dlu ni brand s**, seller claim bhn 100% smulajd, tp stop ambil sbb jd super aktif, rs sakit dada,dan jantung bedegup kencang skali skala dan mmg ubt tu cut terus selera mkn lgsung... tp berat naik semula ke asal bila berhenti amik wpun kawal mkn...

lps tu lyn jusmate jap mmg ok tp kne diet betul2 lak..

tp yg ni nmpk mcm murah skit dan bley mkn nsik huhu...


cuma nak tahu lebey detail kadungan smpai yg ada penyakit x boleh ambil.. apakah effectnya..

mieera
12-10-2009, 09:29 PM
boleh spesifiedkan skit x apa ramuan herba dlm produk ni smpai yg ada penyakit x boleh ambil...

nak tau scara detail jenis herba je...


bkn ape, pnh try jg satu produk dlu ni brand s**, seller claim bhn 100% smulajd, tp stop ambil sbb jd super aktif, rs sakit dada,dan jantung bedegup kencang skali skala dan mmg ubt tu cut terus selera mkn lgsung... tp berat naik semula ke asal bila berhenti amik wpun kawal mkn...

lps tu lyn jusmate jap mmg ok tp kne diet betul2 lak..

tp yg ni nmpk mcm murah skit dan bley mkn nsik huhu...


cuma nak tahu lebey detail kadungan smpai yg ada penyakit x boleh ambil.. apakah effectnya..

mesti tu duramin kan...saya makan pun jadi mkn tu...
nanti saya specifiedkan herba yang terkandung dalam jamu ni selepas dapat kepastion dari supplier...akan saya update kansecepat mungkin

mieera
14-10-2009, 09:39 AM
meh sama2 kuruskan badan dengan selamat xperlu bersenam

lestari17
14-10-2009, 07:24 PM
mieera, les dah terime barangnye....
thanx..... lepas cube kalau ok les akan order lg k....

Thanx mieera....:D:D:D:D

bazsh
14-10-2009, 08:07 PM
Sape2 warga CG yang dah test & ada result
Leh la tepek kat sini yer
Nak tau gak

P/S : Mcm Time Motion Study laks...

xerocracker
14-10-2009, 10:30 PM
kalo resdung xper ker pakai?..

damreza
14-10-2009, 11:26 PM
ok boss dah terima, lusa saya try :p

14/10/2009
BERAT 90.2 KG (199 LBS)
TINGGI 170.00 SM ( 5 FT 6.9IN )
B.M.I 31.2 OBESITI ~X(


OK NEXT WEEK KAWER POST RESULT SETERUSNYA DAH TURUN BERAPA :)cgrock
Minggu ke 2
http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=4995775&postcount=115

Minggu Ke 4 terus huhuhu
http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=5307285#post5307285

bazsh
15-10-2009, 01:23 AM
ok boss dah terima, lusa saya try :p



OK NEXT WEEK KAWER POST RESULT SETERUSNYA DAH TURUN BERAPA :)cgrock
Ok bro
Nnt nak tengok bro turun brp kg

happymior
15-10-2009, 02:36 AM
ade gmbr testi lain??

mieera
15-10-2009, 09:05 AM
kalo resdung xper ker pakai?..

salam...resdung xde masalah untuk cuma penyakit yang saya nyatakan sahaja....

mieera
15-10-2009, 09:06 AM
mieera, les dah terime barangnye....
thanx..... lepas cube kalau ok les akan order lg k....

Thanx mieera....:D:D:D:D

ok.selamat mencuba

mieera
15-10-2009, 09:08 AM
ok boss dah terima, lusa saya try :p



OK NEXT WEEK KAWER POST RESULT SETERUSNYA DAH TURUN BERAPA :)cgrock

ingat minum air byk2..
jgn mkn jamu jika xnak makan..
jika xlalu makan nasi gantikan degn makanan karbo yang lain..mcm roti ke..

selamat berjaya

manja
15-10-2009, 07:53 PM
pesanan sudah diterima smlm. terima kasih. tp sy belum cuba makan lg sbb x timbang berat. jd nk tunggu gi timbang baru sy makan klu x susah gak nk tau brp yg dh turun. :D x leh wt report. hehehe!

tt jamu ni nama dia apa ek?

oBey
15-10-2009, 08:22 PM
TT cod kat subang bila bleh?

xerocracker
15-10-2009, 09:24 PM
tunggu TESTi dari member2 CG.. :)

nanti kalo diorang nya feedback positif..konpom nak try :P

mieera
15-10-2009, 10:29 PM
TT cod kat subang bila bleh?

nak beraper biji? stok xbyk skrang ni ..stok baru xsampai lagi

cod kat subang jaya ari isnin baru bleh..esok xde kat ofis

mieera
15-10-2009, 10:36 PM
pesanan sudah diterima smlm. terima kasih. tp sy belum cuba makan lg sbb x timbang berat. jd nk tunggu gi timbang baru sy makan klu x susah gak nk tau brp yg dh turun. :D x leh wt report. hehehe!

tt jamu ni nama dia apa ek?

xpasti nama apa just panggil jamu indon

jgn lupa ikut arahan yang di berikan..ada apa masalah leh pm akak

oBey
16-10-2009, 03:03 PM
TT isnin bleh la.PM me ur fon num

mieera
17-10-2009, 05:37 PM
TT isnin bleh la.PM me ur fon num

dah pm

mieera
19-10-2009, 11:50 AM
meh sapa mau cuba lagi..

lestari17
19-10-2009, 09:00 PM
meh sapa mau cuba lagi..

Mieera, stock ade lg tak???? nk 3 pack + pos.... Bape eh ????? nti PM akaun maybank n no fon....dah transfer nti les msg mieera...:D:D:D

jerul
19-10-2009, 09:11 PM
x de effect buah pinggang ke

mieera
20-10-2009, 06:56 PM
Mieera, stock ade lg tak???? nk 3 pack + pos.... Bape eh ????? nti PM akaun maybank n no fon....dah transfer nti les msg mieera...:D:D:D

ada nak berapa? 3 pack tu 30 biji yer...

dah pm

mieera
20-10-2009, 07:10 PM
x de effect buah pinggang ke

aku dah jwb soklan ni..tolong refer page sblm ni...

mieera
20-10-2009, 08:19 PM
mari mari mari cuba jamu untuk kuruskan badan....

mieera
21-10-2009, 05:13 PM
Meh sapa lagi mau cuba

aku_adeq
21-10-2009, 05:43 PM
xpasti nama apa just panggil jamu indon

jgn lupa ikut arahan yang di berikan..ada apa masalah leh pm akak

jamu indon????:-? ni buat pth semangat nih!:o

kazibul
21-10-2009, 06:58 PM
aku dulu amalkan makan jamu ni....memang berkesan..pada aku la....org lain tk tau..mula mula dulu aku makan 2 biji sehari...pagi dan petang..berat aku asalnya 92kg...wlupun berat aku kuat bersukan..tp susah nak turun berat sebb makan bnyak...susah nk kontrol nafsu makan...yg bagusnya jamu ni...bila kita makan jamu ni selera akan makan kurang dan aku tetap bersukan macam biasa..aku turun 20kg dlm masa 2 bulan lebih...klu tk percaya tkpe..aku bukan ada kaitan pun dgn TT ni...tp lepas turun dengan lajunya berat bdn aku..dh susah dah nak turun...sekrang berat aku maintain 72-73 kg....mungkin ni berat ideal kut...tp yg leceh dan korang kena beri perhatian..klu korang hentikan makan pil ni...selera makan korang akan kembali macam biasa...tu yg penting disiplin tu...ye la kita berbelanja utuk kuruskan badan bila dah turun berat berhenti makan jamu ni terus makan macam biasa memang la naik semula...aku pun memula berenti dulu susah gak nak kawal makan...tp nasib baik aku bersukan macam biasa dan kuatkan hati kontrol makan...sekarang aku dh biasa tk makan ikut nafsu dah...heheheh...smpai skrg berat aku maintain walaupun dh tk makan jamu ni lagi...bg aku produk ni memng berkesan dan harganya murah compare tu ada produk..side effect dia aku no komen sbb setakat ni aku sihat alhamdulillah..mungkin aku amalkan jamu ni dan bersenam selalu... apa yg penting kuruskan diri anda dgn cara yg sihat iaitu bersenam...

Gud luck TT for ur sale..

* senaman aku ialah futsal 2 kali seminggu dan badminton 2 kali seminggu...hehehe

mieera
21-10-2009, 08:24 PM
aku dulu amalkan makan jamu ni....memang berkesan..pada aku la....org lain tk tau..mula mula dulu aku makan 2 biji sehari...pagi dan petang..berat aku asalnya 92kg...wlupun berat aku kuat bersukan..tp susah nak turun berat sebb makan bnyak...susah nk kontrol nafsu makan...yg bagusnya jamu ni...bila kita makan jamu ni selera akan makan kurang dan aku tetap bersukan macam biasa..aku turun 20kg dlm masa 2 bulan lebih...klu tk percaya tkpe..aku bukan ada kaitan pun dgn TT ni...tp lepas turun dengan lajunya berat bdn aku..dh susah dah nak turun...sekrang berat aku maintain 72-73 kg....mungkin ni berat ideal kut...tp yg leceh dan korang kena beri perhatian..klu korang hentikan makan pil ni...selera makan korang akan kembali macam biasa...tu yg penting disiplin tu...ye la kita berbelanja utuk kuruskan badan bila dah turun berat berhenti makan jamu ni terus makan macam biasa memang la naik semula...aku pun memula berenti dulu susah gak nak kawal makan...tp nasib baik aku bersukan macam biasa dan kuatkan hati kontrol makan...sekarang aku dh biasa tk makan ikut nafsu dah...heheheh...smpai skrg berat aku maintain walaupun dh tk makan jamu ni lagi...bg aku produk ni memng berkesan dan harganya murah compare tu ada produk..side effect dia aku no komen sbb setakat ni aku sihat alhamdulillah..mungkin aku amalkan jamu ni dan bersenam selalu... apa yg penting kuruskan diri anda dgn cara yg sihat iaitu bersenam...

Gud luck TT for ur sale..

* senaman aku ialah futsal 2 kali seminggu dan badminton 2 kali seminggu...hehehe

terima kasih kazibul sbb bagi free testimoni...betul ckpnya jika nak berhenti jgn berhenti mendadak....
sbb memang selera akan bertambah...semula.pernah terjadi pada aku.sebelum berhenti kurang kan dos secara perlahan2..iti je cara bagi nk maintain....atau kdg2 je mkn ubat nk bg maintain 2-3 ari sebiji ke...
aku xdpt berat ideal lagi jadi aku masih makn secara normal lagi...he he he

terima kasih sekali lagi kazibul...

lestari17
21-10-2009, 08:28 PM
ada nak berapa? 3 pack tu 30 biji yer...

dah pm

stock ade yek mieera....:D

mieera
21-10-2009, 08:30 PM
ada lestari17
nak beraper?

lestari17
21-10-2009, 08:43 PM
ada lestari17
nak beraper?

Mieera, Les dah transfer tuk 30biji..... check PM k.....:):):)paid

eya
22-10-2009, 09:50 AM
salam mieera, sy nk try la jamu ni.. oder 10 biji dulu nk tgk serasi ke x. Mieera bg acc no. Klau bnk 2day besok blh dpt x? Sy duk ampang

danishdamia77
22-10-2009, 10:38 AM
Hi miera

kak danish pun nak try gak.. tapi 10 biji dulu.. pm me banking details yea.

Tq

bazsh
22-10-2009, 10:45 AM
TT bila nak letak gambar
Dari aritu cakap nak letak

mieera
22-10-2009, 09:36 PM
salam mieera, sy nk try la jamu ni.. oder 10 biji dulu nk tgk serasi ke x. Mieera bg acc no. Klau bnk 2day besok blh dpt x? Sy duk ampang

boleh....makan ikut dos yg dibenarkan yer...minum air byk2
sya pm detail yer

mieera
22-10-2009, 09:54 PM
TT bila nak letak gambar
Dari aritu cakap nak letak

saya dah letak pic..tolong refer pada post sebelum ni

tq

mieera
22-10-2009, 09:55 PM
mari mari sapa lagi mau cuba

bazsh
22-10-2009, 10:18 PM
saya dah letak pic..tolong refer pada post sebelum ni

tq
Page banyak
Apa kata TT edit 1st post & letak kat sana :)

mieera
22-10-2009, 10:53 PM
Page banyak
Apa kata TT edit 1st post & letak kat sana :)

dah edit leh tgk pg 1

damreza
23-10-2009, 02:16 PM
:)cgrock

14/10/2009
BERAT 90.2 KG (199 LBS)
TINGGI 170.00 SM ( 5 FT 6.9IN )
B.M.I 31.2 OBESITI

Seminggu berlalu :p

23/10/2009
BERAT 85.3 KG (188 LBS):o
TINGGI 170.00 SM ( 5 FT 6.9IN )
B.M.I 29.5 OBESITI ( TARGET 72.0 KG)

Ini memang kawe beli dengan TT,hehehe tak sia-sia nantikan minggu ke 3 pulok :)paid

alliyaz
23-10-2009, 02:24 PM
wah..nak beli juga la...tt berapa rege ni...pm please

bazsh
23-10-2009, 03:40 PM
TT...apa nama produk ni yer?
Takkan produk just nama Jamu Dari Indon?
Coz setahu saya kalo Pil Lasmi @ Lami dah x diluluskan
Sebabnya ada Sibutramine & Duiretic (Spironolactone)
Kedua2 active ingredient ni perlukan prescription doktor
So TT leh confirmkan produk ni jenama apa?

lestari17
23-10-2009, 05:36 PM
:)cgrock



Seminggu berlalu :p



Ini memang kawe beli dengan TT,hehehe tak sia-sia nantikan minggu ke 3 pulok :)paid

Dah berape biji makan ni?????
:D:D:D

lestari17
23-10-2009, 05:40 PM
Hye Mieera, barang dah sampai.... Thanx mierra.....:D:D:D

damreza
23-10-2009, 05:42 PM
Dah berape biji makan ni?????
:D:D:D

2 biji sehari..so kiralah :p:)paid

otaii
23-10-2009, 07:27 PM
Salam ... boleh saya tahu apa nama jamu yg anda syurkan n?dan berapa harga ye?

mieera
23-10-2009, 08:32 PM
:)cgrock



Seminggu berlalu :p



Ini memang kawe beli dengan TT,hehehe tak sia-sia nantikan minggu ke 3 pulok :)paid

tahniah damreza....byk turun yer dalam seminggu...badan kamu senang turun yer....maintainkan jamu untuk dapat berat yg ideal.jika dah dapat berat ideal just mkn untuk maintainkan berat kurangkan dos secara perlahan2....
terima kasih atas testimoni tu...
tahniah skali lagi...sapa lagi nk cuba turunkan berat badan...
meh meh beli sliming jamu ni...

mieera
23-10-2009, 08:41 PM
Salam ... boleh saya tahu apa nama jamu yg anda syurkan n?dan berapa harga ye?

jamu ni xde nama pun...dikenali sliming jamu from indo
say juga tahu pasal lasmi n lami ke apatah lagi namanya...
saya pasti bukan ubat tu..tiada bahan kimia digunakan dalam jamu ni
semua berasaskan herba semulajadi...

10 biji = RM40

30 biji = RM110

pos ekpress RM 4

lestari17
23-10-2009, 09:57 PM
2 biji sehari..so kiralah :p:)paid

ok la tu kan....... Selamat berjaya....:D:D

lestari17
23-10-2009, 09:59 PM
mieera, kalau mkn 1 ari sebiji pun bole kan.....
Sebab tak tahan la, asik haus jek.... lepas tu asik nak g toilet buang air..... penat la.... 1/2 jam sekali masuk toilet....:D:D:D:D

mieera
23-10-2009, 11:04 PM
mieera, kalau mkn 1 ari sebiji pun bole kan.....
Sebab tak tahan la, asik haus jek.... lepas tu asik nak g toilet buang air..... penat la.... 1/2 jam sekali masuk toilet....:D:D:D:D

boleh xde masalah....toksin byk tu...kena kluarkan dulu bagi bersih...jika 1 pil sudah merasa kesannya...xperlu untuk ambil 2 atau 3 pil...

emyena
24-10-2009, 07:19 AM
salamm.. saya baru di sini.. saya pun baru dalam 2 minggu mgamalkan jamu nie.. tapi saya x beli ngan t.t beli dari orang lain .tapi nak kata lawas buang air besar 2 biasa jerr.. just kerap buang air kecil coz minum banyak.tapi mmg kenyang sangat.. badan dari 79kg baru trun dalam dkat 2kg jer..lemak tepu kot

mieera
24-10-2009, 08:45 AM
salamm.. saya baru di sini.. saya pun baru dalam 2 minggu mgamalkan jamu nie.. tapi saya x beli ngan t.t beli dari orang lain .tapi nak kata lawas buang air besar 2 biasa jerr.. just kerap buang air kecil coz minum banyak.tapi mmg kenyang sangat.. badan dari 79kg baru trun dalam dkat 2kg jer..lemak tepu kot

terima kasih for ur testimoni...

bazsh
24-10-2009, 09:25 AM
Nnt jangan lupa dapatkan jenama drpd supplier k
Dan results tu jugak k

mieera
25-10-2009, 04:06 PM
meh ramai2 kita same2 kuruskan badan

lestari17
25-10-2009, 09:15 PM
boleh xde masalah....toksin byk tu...kena kluarkan dulu bagi bersih...jika 1 pil sudah merasa kesannya...xperlu untuk ambil 2 atau 3 pil...

Yeke banyak TOKSIN ni.....:D:D:D

mieera
26-10-2009, 10:10 PM
jom sapa lagi mau cuba

seilykim
27-10-2009, 01:12 AM
jom sapa lagi mau cuba

kalau kita makan jamu ni, makan kena control jugak ke, atau kita boleh makan cam biasa?

Mcmana dia bertindak ye? Kalau kita makan 1 biji jer macam sikit je, macam tak ngam kalau berat badan dah obesiti (bukan gemuk dah) :(( :D

danishdamia77
27-10-2009, 10:40 AM
cik mieera

saya punya lum sampai lagi la. apa no tracking order saya yea?

mieera
27-10-2009, 02:23 PM
cik mieera

saya punya lum sampai lagi la. apa no tracking order saya yea?

tracking : LX381509837MY

mieera
27-10-2009, 02:29 PM
kalau kita makan jamu ni, makan kena control jugak ke, atau kita boleh makan cam biasa?

Mcmana dia bertindak ye? Kalau kita makan 1 biji jer macam sikit je, macam tak ngam kalau berat badan dah obesiti (bukan gemuk dah) :(( :D

Biasanya bila dah makan jamu ni selera nak makan dh berkurang...jadi demand nak makan pun dah berkurang...kiter akan control dgn sendirinya....tgk kesan pada badan kita...walaupun dah obesiti tapi jika 1 pil dah erasai kesannya..kenapa perlu nk makan lebih2 kan...berat badan akan turun bukan sbb byk mkn pil...tapi konstan pemakanan ...

comenyer
27-10-2009, 03:42 PM
TT

saya nak beli trail 10biji
PM saya cara pembelian boleh...

asyar76
27-10-2009, 10:22 PM
cemana nak beli ni? nak COD esok ada stok ke?

asyar76
27-10-2009, 11:13 PM
mana TT ni. kalau dia tinggalkan no fon siap2 kan senang. :D

seilykim
28-10-2009, 01:04 AM
Biasanya bila dah makan jamu ni selera nak makan dh berkurang...jadi demand nak makan pun dah berkurang...kiter akan control dgn sendirinya....tgk kesan pada badan kita...walaupun dah obesiti tapi jika 1 pil dah erasai kesannya..kenapa perlu nk makan lebih2 kan...berat badan akan turun bukan sbb byk mkn pil...tapi konstan pemakanan ...

1. kalau kita ada tertinggal makan sehari atau lebih, macamane erk? almaklum kekadang nak makan tapi terlupa..

2. kalau kita makan dgn vitamen atau ubat, boleh ke? ada efek ke?

3. kalau datang bulan boleh makan ke?

4. kalau order bila sampai?

tq

PAPAN
28-10-2009, 01:24 AM
forward phone no to rasrenai@yahoo.com.my. cod area rawang

thegreat
28-10-2009, 02:04 AM
ada expired date tak.....

mieera
28-10-2009, 08:54 AM
1. kalau kita ada tertinggal makan sehari atau lebih, macamane erk? almaklum kekadang nak makan tapi terlupa..

2. kalau kita makan dgn vitamen atau ubat, boleh ke? ada efek ke?

3. kalau datang bulan boleh makan ke?

4. kalau order bila sampai?

tq

tertinggal shr xper..jika kesan tu maasih ada..oklah..jika kesan ubat tu dah xde..jadi terlebih selera lak..jika mkn dgn teratur pada akan terima kesan yg seimbang...berat yang turun pun akan dapat bezanya

jika ubat kimia atau jamu2 lain sebaiknya jarakan dalam sejam 2 sbb kesannya akn berkurangan

dtg bulan xe masalah nak makan..dia xde kesan pada kesihatan wanita..jamu ni menukarkan lemak kepada tenaga..sbb tu kadg2 rasa cergas semcm jer

jika order ari ni esok pos..lusa sampai..

jika ari jumaat tu kena buat payment ari khamis sbb sabtu jika saya sempat je saya pos jika x saya pos isnin minggu berikutnya

mieera
28-10-2009, 09:00 AM
ada expired date tak.....

xde expired...tapi jika berkulat tu jgnlah mkn lagi..

eya
28-10-2009, 12:20 PM
salam miera..., brg sy dh pos ke? leh bg tracking no

mieera
28-10-2009, 05:12 PM
salam miera..., brg sy dh pos ke? leh bg tracking no

dah pos
tracking no
lx 396839826my

ari kot sampai..nt cek pos box?

mieera
28-10-2009, 09:41 PM
meh ramai2 kiter cuba

eya
29-10-2009, 09:29 AM
thanx miera... brg dh dpt

asyar76
29-10-2009, 10:07 AM
bila stok baru nak sampai ni? tunang aku dok tanya je.

nieza85
29-10-2009, 11:43 AM
pm sy no hp.. Nak try 10 biji.. COD area rawang..

mieera
29-10-2009, 09:35 PM
bila stok baru nak sampai ni? tunang aku dok tanya je.

esok dah boleh start order...nak COD boleh ari sabtu atau ahad area taman bunga raya bukit beruntung

mieera
29-10-2009, 09:37 PM
pm sy no hp.. Nak try 10 biji.. COD area rawang..
cek pm yer

mieera
29-10-2009, 09:40 PM
stok dah ada sapa yang nak order atau COD boleh pm aku...sabtu ahad aku ada kat umah...

seilykim
01-11-2009, 05:14 PM
tertinggal shr xper..jika kesan tu maasih ada..oklah..jika kesan ubat tu dah xde..jadi terlebih selera lak..jika mkn dgn teratur pada akan terima kesan yg seimbang...berat yang turun pun akan dapat bezanya

jika ubat kimia atau jamu2 lain sebaiknya jarakan dalam sejam 2 sbb kesannya akn berkurangan

dtg bulan xe masalah nak makan..dia xde kesan pada kesihatan wanita..jamu ni menukarkan lemak kepada tenaga..sbb tu kadg2 rasa cergas semcm jer

jika order ari ni esok pos..lusa sampai..

jika ari jumaat tu kena buat payment ari khamis sbb sabtu jika saya sempat je saya pos jika x saya pos isnin minggu berikutnya

miera sy nak 3 pek. 30 biji kan, ada gift ke miera? hihih esok pagi sy bank-in. miera pos laju petang ke? kalau pos petang, bolehlah sampai hari selasa...

mieera
01-11-2009, 06:24 PM
miera sy nak 3 pek. 30 biji kan, ada gift ke miera? hihih esok pagi sy bank-in. miera pos laju petang ke? kalau pos petang, bolehlah sampai hari selasa...

gift..xde la pulak...tapi jika dah turun tu kia gift la tu kan...

boleh..saya standby bwk esok pi tempat keje..bila dah bank in sms k..senang saya pos ekpress terus...
selasa sampai

lestari17
01-11-2009, 06:51 PM
Mierra les dah mkn 20 biji, tapi takut nak timbang yang terbaru berape....... 2 minggu:D:D:D:D
Perubahannye.... makan dah kurang dari dulu tapi still mkn, rase badan dah ringan dari dulu, tekak kerap haus, buang air kerap, buang yang besar 1 ari 2 kali, ok dari biase.....

:)paid:)paid

lestari17
01-11-2009, 06:52 PM
Jom same2 kurus kan badan.....

:D:D:D

mieera
01-11-2009, 10:50 PM
Mierra les dah mkn 20 biji, tapi takut nak timbang yang terbaru berape....... 2 minggu:D:D:D:D
Perubahannye.... makan dah kurang dari dulu tapi still mkn, rase badan dah ringan dari dulu, tekak kerap haus, buang air kerap, buang yang besar 1 ari 2 kali, ok dari biase.....

:)paid:)paid

xper..xpyah timbang lg bg suprise skit....teruskan mkan pil tu..bila dah nk hbs...bru timbang bagi nampak sikit beza turun tu...
teruskan hingga mencapai berat yg ideal...bila dh rasa ok kurang dos supaya x terkejut bila berhenti terus nnt

semoga berjaya..

mieera
01-11-2009, 10:52 PM
ramai yang dah nampak berjaya...jadi anda yg ingin mencuba tp kurang yakin....bila lagi nk try....he he he..

gambate
01-11-2009, 10:53 PM
MAL ada tak ni..kang kojol free ajer..side effect lak lagi adeh

mieera
02-11-2009, 10:19 PM
meh semua cuba jamu untuk kuruskan badan

mieera
04-11-2009, 09:18 AM
meh cuba sama2 kuruskan badan

asyar76
04-11-2009, 01:23 PM
nnt aku kasik testi tunang aku. dia dah mula mkn dah.

dulu SIY berkesan gak kat dia, tapi mahal. huhu.

seilykim
04-11-2009, 01:39 PM
meh cuba sama2 kuruskan badan

hi miera.. tgh tggu bungkusan ni... teruja..... nak kurus hihihi

mieera
05-11-2009, 08:52 AM
nnt aku kasik testi tunang aku. dia dah mula mkn dah.

dulu SIY berkesan gak kat dia, tapi mahal. huhu.

ok..nt ckp kat unang tu ek..makan ikut dos dan byk kan minum air

mieera
05-11-2009, 08:54 AM
hi miera.. tgh tggu bungkusan ni... teruja..... nak kurus hihihi

dah sampai kot semalam kan.....selamat mencuba kan jika bekesan atau any prob call or pm yer...jik leh bagi testi lagi baik untuk kebaikan kawan2 he he he ..

mieera
05-11-2009, 11:27 PM
jom kiter try

seilykim
06-11-2009, 01:32 AM
dah sampai kot semalam kan.....selamat mencuba kan jika bekesan atau any prob call or pm yer...jik leh bagi testi lagi baik untuk kebaikan kawan2 he he he ..

ok miera dah sampai petang tadi, konon nak makan skrg boleh ke? ke kena tggu pagi baru boleh makan?

nak makan 1 biji ke 2 biji ni miera? confuse lah...

miera takder ke bukak utk jadi agen? kalau ada kena beli baper & price baper?

tq miera

bazsh
06-11-2009, 02:36 AM
TT bila nak bgtau nama jamu ni?

seilykim
06-11-2009, 11:27 AM
TT bila nak bgtau nama jamu ni?

TT kata dia panggil jamu ni jammu indon jer... kita bagi nama Jamu Manoharahap harrharrharr :D

the_ultimatez_najman
06-11-2009, 11:35 AM
TT bila nak bgtau nama jamu ni?

jamu mohonarapilot...:)paid

seilykim
06-11-2009, 12:20 PM
ok miera dah sampai petang tadi, konon nak makan skrg boleh ke? ke kena tggu pagi baru boleh makan?

nak makan 1 biji ke 2 biji ni miera? confuse lah...

miera takder ke bukak utk jadi agen? kalau ada kena beli baper & price baper?

tq miera

miera sy makan sebijik pagi ni, nanti mlm makan sebijik, ok ke?

mieera
06-11-2009, 01:25 PM
ok miera dah sampai petang tadi, konon nak makan skrg boleh ke? ke kena tggu pagi baru boleh makan?

nak makan 1 biji ke 2 biji ni miera? confuse lah...

miera takder ke bukak utk jadi agen? kalau ada kena beli baper & price baper?

tq miera

30 min sebelum mkn sarapan/lunch/dinner boleh makan jamu tu..jika xnk mkn jamu tu xleh makan.

sebiji ke 2 bj depan pada kesan terhadap badan..jika 1 biji dah rasa kesnnya..buat apa nk ambil 2 biji.
3 biji adalah maksumum kena ingat tu..xleh lebih..

jadi agen xdelah..tapi jika beli dalam kuantiti yang byk harge leh kurang sgt..

harga jika beli 100 biji rm 300
jika 200 biji rm 500

mieera
06-11-2009, 01:28 PM
miera sy makan sebijik pagi ni, nanti mlm makan sebijik, ok ke?

boleh xde masalah

lestari17
06-11-2009, 07:59 PM
Jom kite mengurangkan berat badan........

Tengah berusaha ni.....:D:D:D:D:D

bazsh
06-11-2009, 08:11 PM
TT kata dia panggil jamu ni jammu indon jer... kita bagi nama Jamu Manoharahap harrharrharr :D
Takkan la jamu jual RM4 sebiji xder nama
Takat panggil Jamu Indon jer :))

maun
09-11-2009, 02:47 PM
nak order 1 pek.....pm u..

ezriza_2701
10-11-2009, 02:43 PM
mieera... bole pm x acc u?

i nak 3 pek

lestari17
10-11-2009, 07:19 PM
mieera... bole pm x acc u?

i nak 3 pek

Mane miera ni yek???????:D:D

lestari17
10-11-2009, 07:20 PM
Takkan la jamu jual RM4 sebiji xder nama
Takat panggil Jamu Indon jer :))

Name jamu ni Diet Tin kot..... yeke mieera?????:-?:-?:-?:-?:-?

mieera
11-11-2009, 10:59 AM
nak order 1 pek.....pm u..

dah pm yer

mieera
11-11-2009, 11:00 AM
mieera... bole pm x acc u?

i nak 3 pek

sorry lambat reply...sdah seminggu xleh online kat umah..

please cek ur pm yer...

mieera
11-11-2009, 11:01 AM
meh promosi raya haji......free postage..
sapa lagi mau order..sudah terbukti keberkesanan nya..

mieera
14-11-2009, 08:32 AM
bump untuk semua yang dah mencuba

trecy
20-11-2009, 11:59 AM
saya berminat ler...mcmana nak beli ni??bleh bagi info tak kat t_cy1003@yahoo.com

seilykim
20-11-2009, 04:58 PM
bump untuk semua yang dah mencuba


hi mieera... dah habis 2 peket.. tggl sepeket je lagi.. jamu ni mmg best... dia tak bagi sakit perut nak membuang pun, nak membuang tu pun byk tak rasa dari rasa nak membuang.. selera makan kurang...

sy still makan ubat2 saya yg lain tapi saya bagi jaraklah..

trecy
22-11-2009, 10:18 PM
hi mieera... dah habis 2 peket.. tggl sepeket je lagi.. jamu ni mmg best... dia tak bagi sakit perut nak membuang pun, nak membuang tu pun byk tak rasa dari rasa nak membuang.. selera makan kurang...

sy still makan ubat2 saya yg lain tapi saya bagi jaraklah..


hi seily...ada kurang tak lepas makan ubat tu???saya pun nak cuba lah...mcmana nak beli??

mieera
23-11-2009, 04:00 PM
hi seily...ada kurang tak lepas makan ubat tu???saya pun nak cuba lah...mcmana nak beli??

saya dah email yer...sory lambat reply..

trecy
23-11-2009, 04:07 PM
saya dah email yer...sory lambat reply..

hi...sa dah dpt dah info kat email..thanks..nak tnya lah selepas makan jamu ni..cepat tak turun berat bdn??

bazsh
23-11-2009, 04:19 PM
Name jamu ni Diet Tin kot..... yeke mieera?????:-?:-?:-?:-?:-?
TT x jawab lg
Dah lama eden tunggu jawapan TT

mieera
24-11-2009, 12:18 AM
TT x jawab lg
Dah lama eden tunggu jawapan TT

aku pun duk tunggu gak ni...dr agen kt malaysia ni..
sabar yer...dpt jer terus aku bg tau

lestari17
24-11-2009, 09:13 PM
TT....mane yek?????? TT bzzz yek....:D:D:D:D

mrbesen
24-11-2009, 09:19 PM
ini jamu ada kesan sampingan yg tak baik ke. jgn buah pinggang jem udah le.

harap2 jamu ni betoi2 membantu.

damreza
27-11-2009, 10:01 PM
adoi pinggang kawe jem bila dah hampir sebulan guna!!!! ~X(














hehehe gurau jer ok jer benda nie nie result seterusnya :)paid

27/11/2009
BERAT 80.2 KG
TINGGI 170.00 SM ( 5 FT 6.9IN )
B.M.I 27.7 OBESITI Target 72.0 KG :)cgrock

soulsix
27-11-2009, 10:24 PM
adoi pinggang kawe jem bila dah hampir sebulan guna!!!! ~X(




hehehe gurau jer ok jer benda nie nie result seterusnya :)paid

:)cgrockni minggu ke brapa bro

trecy
30-11-2009, 10:09 AM
hi mieera...saya masi tak trima lagi lah jamu tu...please pm me k..

seilykim
02-12-2009, 02:38 AM
aku pun duk tunggu gak ni...dr agen kt malaysia ni..
sabar yer...dpt jer terus aku bg tau


miera jamu sy dah nak habis... nak order lagi nih... ada stok ke?
repeat order free delivarykan miera? :">

bazsh
02-12-2009, 11:17 AM
miera jamu sy dah nak habis... nak order lagi nih... ada stok ke?
repeat order free delivarykan miera? :">
Dah berjaya turun berapa kg sis?

mieera
02-12-2009, 06:15 PM
salam maaf semua ada keulitan dihadapi..keadaan kesihatan dan stok yg x mencukupi...menyebabkan penghantaran ada kelewatan...tapi semua dah setel..dan harap semua yg dah bayar dapat jamunya hari ni..
jika ada yang ingin mencuba lagi...silalah...
xde efek pada buah pinggang setakat ini...

mieera
04-12-2009, 02:12 PM
salam..semua warga CG...stok buat masa skrang kehabisan....mungkin dalam minggu depan baru stok ada...jadi sapa yang nak order kena tunggu stok ada dulu yer..terima kasih semua

soulsix
05-12-2009, 01:28 PM
salam..semua warga CG...stok buat masa skrang kehabisan....mungkin dalam minggu depan baru stok ada...jadi sapa yang nak order kena tunggu stok ada dulu yer..terima kasih semua
yg dah byr bulan lepas ni blom dpt lg ni.dah pos ke blom

lestari17
09-12-2009, 07:48 PM
yg dah byr bulan lepas ni blom dpt lg ni.dah pos ke blom

Mieerra bzy ler...hehehheheehehhehhe....tak terime ker??????????:-?:-?:-?:-?:-?

mieera
10-12-2009, 11:01 AM
update..semua dah dapt jamu mereka..ada yg lates jer..blom dapt tapi saya dah update dgn demua yg dah bayar..harap semua dapat penjelasan sepenuhnya....terima kasih semua...

stok akan sampai minggu depan..jadi siapa yang nk mencuba atau repeat order leh bagi order skrang

muzani
16-12-2009, 07:17 AM
day three makan satu hari satu pil... hehehe... memang lain mcm la kesan dia... tak tau la psikology ke ape.. tapi memang tak lapar langsung ... pagi makan pil ni pastu makan roti.. pastu rilek je.. energy level pun no problem.. will update later... hehehe

maun
16-12-2009, 12:25 PM
aku nak repeat order lg nie..kos pos free ke..?

alisha_qistina
16-12-2009, 12:27 PM
waduhhh pak...enggak mau...

MAN46
16-12-2009, 01:09 PM
salam TT..

part2 body yg lain dah ok..
cuma tula.. tang perut tu.
dh mcm ahli koporat dh..

kalo nk menurunkan
kadar "kebuncitan" boleh tak? :D

MAN46
16-12-2009, 01:14 PM
kadar "kebuncitan" aku tu..

lebey kurang mcm wanita hamil 3 bulan..

agak2..brapa dos jamu ni yg aku kena ambek? :-?:D:D

amoi8687
02-01-2010, 12:56 AM
actually saya baru jer semingu makan...tapi bila terjumpa post korg ni,,saya lega..ubat tu mmg nampak berkesan..tp i want to know? i bought last week for just RM20 per botle and it containt 30capsules..i try serach on9 about it, some say it not original from indonesia, pirate one la..so, im in doubt now..im stop immediately..then, while searching about lasmi, i found this article:-

so, apa korg rasa?

link:http://www.hc-sc.gc.ca/ahc-asc/media/advisories-avis/_fpa-ape_2008/2008_143-eng.php

Natural (Xin Yi Dai) and Lasmi

Foreign Product Alert
2008-143
August 22, 2008
For immediate release

Health Canada is advising consumers not to use the following product listed in the table below due to concerns about possible side-effects. More info

Date of alert: August 22, 2008
Source of Alert: Hong Kong Department of Health
Product Names: Natural (Xin Yi Dai) and Lasmi
Manufacturer / Place of Origin: Unknown

Product Description
Natural (Xin Yi Dai) and Lasmi are both promoted for weight loss.

Natural (Xin Yi Dai): Green/white capsules
[No image available for this product.]

Lasmi: Red/orange capsules marked with "Lasmi"



Reason for Warning
The Hong Kong Department of Health warned against the use of Natural (Xin Yi Dai) and Lasmi because they were both found to contain undeclared pharmaceutical ingredients.

Natural (Xin Yi Dai) was found to contain sibutramine and phenolphthalein, and Lasmi was found to contain sibutramine and spironolactone.

Sibutramine is used in the treatment of obesity and spironolactone is used in the treatment of fluid retention. Both are prescription drugs that should only be used under the supervision of a health care professional.

Phenolphthalein was previously used in over-the-counter laxative preparations but is currently prohibited in Canada as it may cause cancer. Individuals who may have been exposed to phenolphthalein should consult with their health care professional.

Possible Side-Effects
Use of sibutramine may cause headaches, increased heart rate and blood pressure, chest pain and stroke.

Abuse of phenolphthalein-containing laxatives has been associated with stomach and intestinal bleeding, anemia, acute pancreatitis and, in cases of massive overdose, multiple organ damage (including liver failure).

Side-effects associated with spironolactone include electrolyte imbalance, breast enlargement in males, gastrointestinal irritation, fatigue, dizziness and reproductive disorders.
http://www.hc-sc.gc.ca/ahc-asc/media/advisories-avis/_fpa-ape_2008/2008_143-eng.php

:-?
#:-S

lestari17
10-01-2010, 05:46 PM
Mieera ade stock x??????:D:D

mieera
10-01-2010, 10:44 PM
Mieera ade stock x??????:D:D
ada..........

mieera
10-01-2010, 10:46 PM
kadar "kebuncitan" aku tu..

lebey kurang mcm wanita hamil 3 bulan..

agak2..brapa dos jamu ni yg aku kena ambek? :-?:D:D

dos yg kena ambik tu aku x tau lah beraper lama..tapi jika lemak kat perut tu lemak daging lama lah sikit turunnya.....boleh try tgk kesannya seminggu mcmana.....

mieera
10-01-2010, 10:58 PM
yang pasti produk jamu ni bukan lasmi......atau seangkatan dgnnya....nak ambik kelulusan kkm ni makan masa dan kos......

lestari17
11-01-2010, 08:56 PM
ada..........

Mieera PM harge 30biji + pos yek.....
Account bank n phone nombor sekali.....
customer tetap kan....:D:D:D

mieera
12-01-2010, 03:41 PM
Mieera PM harge 30biji + pos yek.....
Account bank n phone nombor sekali.....
customer tetap kan....:D:D:D

boleh xde masalah....cek pm yer...

nnurrsha
15-01-2010, 11:22 AM
miera sy pun nak try gak blh bagi no tepon & account bank

alliyaz
18-01-2010, 03:08 PM
up thread ni..huhu

lestari17
19-01-2010, 10:16 PM
boleh xde masalah....cek pm yer...

Mieera sori eh..... bulan depan bank in yek....
duit dah kering la....:D:D:D:D:((:((

mieera
26-01-2010, 06:06 PM
meh sapa nk cuba lagi...

hanis_asyirah
27-01-2010, 10:11 AM
mieera...dgr produk awk ni mcm bagus je..saya dh diet,senaman kurangkn mkn n mkn ubt mcm2..tp hasilnye cm nmpak xnmpak je..kalo nk order cmne? dlm sebulan setengah ni agak2 leh kurus x?

lestari17
09-02-2010, 08:44 PM
Mieera sori eh..... bulan depan bank in yek....
duit dah kering la....:D:D:D:D:((:((

Mieera, les nak orde tuk 60 biji la.....
PM harge 60 + pos yek......
Kasi best price tau....:D:D:D

lestari17
10-02-2010, 08:52 PM
Mane TT ni??????
Mieera sorok kat ner????:-?:-?:-?
Senyap jek ni????:D:D:D

mieera
11-02-2010, 01:33 PM
Mane TT ni??????
Mieera sorok kat ner????:-?:-?:-?
Senyap jek ni????:D:D:D

ada xkemana...jadi ker beli ni?

rezrugged
11-02-2010, 01:37 PM
Kompem kuruihhhhhhhhh kaaaa.......halal ka dak

lestari17
16-02-2010, 08:09 PM
ada xkemana...jadi ker beli ni?

Nti les tye kawan dulu yek.....
kalau jd nti, les msg yek...

:):):):):">

mieera
25-02-2010, 10:22 AM
salam semua....maaflah sbb lama x online disini...jarang dapat masuk kat sini...

jamu still ada lagi...

ramai yang dah menrasai kesannya...sipa lagi mahu cuba boleh order...


harga skarang dah turun sbb sya dah simpan stok byk2

10 biji = rm 30
30 biji = rm 80

jika beli 200 biji leh dapt harga special...
bagi yg nak jadi agen....

semua free pos ekpress

boleh pm or sms (0173499730)
ym(asmanira_04)

terima kasih kepada yang menyokong selama ni..

mieera
25-02-2010, 10:32 AM
Kompem kuruihhhhhhhhh kaaaa.......halal ka dak

nak kata kompen xdelah...tapi bergantung pada badan seseorg

ada warga cg yg try dalam seminggu leh turun 5kg.... jadi boleh pikir sendirilah kan..

mieera
25-02-2010, 10:36 AM
mieera...dgr produk awk ni mcm bagus je..saya dh diet,senaman kurangkn mkn n mkn ubt mcm2..tp hasilnye cm nmpak xnmpak je..kalo nk order cmne? dlm sebulan setengah ni agak2 leh kurus x?

hana...produk ni selamat....harap dah baca penerangan panjang lebar kat 1st page tu...
jamu ni membakar lemak sambil mengurangkan kalori yg kiter makan
efeknya rasa xde selera nak mkn tapi badan cergas jer buat kerja.
kdg2 ada gak yg akan rasa mengantuk sgt di sebab metabolisma bdan.maksudnya ubat tu berkesan pada badan kiter.

sebeln stgh tu xtahulah leh kurus x..tapi akan nampak ada perubahannya....

boleh try 10 biji untuk tahu kesannya

mieera
22-03-2010, 12:32 PM
actually saya baru jer semingu makan...tapi bila terjumpa post korg ni,,saya lega..ubat tu mmg nampak berkesan..tp i want to know? i bought last week for just RM20 per botle and it containt 30capsules..i try serach on9 about it, some say it not original from indonesia, pirate one la..so, im in doubt now..im stop immediately..then, while searching about lasmi, i found this article:-

so, apa korg rasa?

link:http://www.hc-sc.gc.ca/ahc-asc/media/advisories-avis/_fpa-ape_2008/2008_143-eng.php

Natural (Xin Yi Dai) and Lasmi

Foreign Product Alert
2008-143
August 22, 2008
For immediate release

Health Canada is advising consumers not to use the following product listed in the table below due to concerns about possible side-effects. More info

Date of alert: August 22, 2008
Source of Alert: Hong Kong Department of Health
Product Names: Natural (Xin Yi Dai) and Lasmi
Manufacturer / Place of Origin: Unknown

Product Description
Natural (Xin Yi Dai) and Lasmi are both promoted for weight loss.

Natural (Xin Yi Dai): Green/white capsules
[No image available for this product.]

Lasmi: Red/orange capsules marked with "Lasmi"



Reason for Warning
The Hong Kong Department of Health warned against the use of Natural (Xin Yi Dai) and Lasmi because they were both found to contain undeclared pharmaceutical ingredients.

Natural (Xin Yi Dai) was found to contain sibutramine and phenolphthalein, and Lasmi was found to contain sibutramine and spironolactone.

Sibutramine is used in the treatment of obesity and spironolactone is used in the treatment of fluid retention. Both are prescription drugs that should only be used under the supervision of a health care professional.

Phenolphthalein was previously used in over-the-counter laxative preparations but is currently prohibited in Canada as it may cause cancer. Individuals who may have been exposed to phenolphthalein should consult with their health care professional.

Possible Side-Effects
Use of sibutramine may cause headaches, increased heart rate and blood pressure, chest pain and stroke.

Abuse of phenolphthalein-containing laxatives has been associated with stomach and intestinal bleeding, anemia, acute pancreatitis and, in cases of massive overdose, multiple organ damage (including liver failure).

Side-effects associated with spironolactone include electrolyte imbalance, breast enlargement in males, gastrointestinal irritation, fatigue, dizziness and reproductive disorders.
http://www.hc-sc.gc.ca/ahc-asc/media/advisories-avis/_fpa-ape_2008/2008_143-eng.php

:-?
#:-S
no komen about this...sbb xda kaintan dgn produk ini...saya tahu dari mana suplliernnya....
semua xmerbahaya keada kesihatan.

herba semata2

mieera
22-03-2010, 12:39 PM
salam semua...kepada semua yang telah mencuba dan mendapat khabar gembira dari resultnya terima kasih byk2 dan tahniah semua...

saya mendapat info dari supplier bahawa produk ni akan kehabaisan stok buat masa yang lama disebabkan ada masalah teknikal(penghantaran) jadi stok adalah terhad sekarang ni....jika sesiapa yang ingin mencuba boleh lah beli atau oder dari sekarang...

saya memang jarang online..boleh kontek melalui ym atau email atau sms

terima kasih semua...

sapa mau beli mari2..

10 biji rm 35

30 biji rm 90

pos rm 4.00

promosi dah habis...kembali pada asal harganya yer.....

mieera
22-03-2010, 12:40 PM
meh cuba produk ini

mieera
22-03-2010, 12:47 PM
meh singgah

BIDI
22-03-2010, 01:05 PM
produk ni buatan indonke

damreza
22-03-2010, 07:14 PM
nak kata kompen xdelah...tapi bergantung pada badan seseorg

ada warga cg yg try dalam seminggu leh turun 5kg.... jadi boleh pikir sendirilah kan..

hahaha saya lah tuh kut hehehe..ramai yg tanya mcm mana turun tapi kata senaman jer hehehe..memang menjadi then akan rasa kering tekak nak air jer,tapi itu bagus hehehe lagi cepat turun berat badan berpeluh pun kuat hehe :)cgrock

mieera
22-03-2010, 11:54 PM
produk ni buatan indonke

asal dari indo...

mieera
22-03-2010, 11:57 PM
meh sapa nk beli lagi..

mieera
30-03-2010, 01:17 PM
jom kurus....

mama jae
27-06-2010, 08:44 AM
salam meera..
skrg ni pil dijual dengan harga berapa kalau ambik byk..?

eday84
27-06-2010, 09:03 AM
alamak dah naik ke hehe.. dulu murah sikit..

aidil
27-06-2010, 03:25 PM
brape harge dia skrg nk try laa.. pm me.< utk lelaki bleh kan

qislove
30-10-2010, 02:15 AM
camner nak order yer? Please email saya..
mazlinaahmad84@yahoo.com

mieera
23-11-2010, 03:23 PM
lama xmasuk ...maaf semua ramai duk sms tanya produk ni...saya dah xjual retail.....jual borong jer..jika nak beli secara byk bolehlah pm saya tq

Syahforever
24-11-2010, 05:21 PM
Salam, saya nak tanya mengenai ubat kurus tu.

Yang ini jamu yang julia jual tu ke?

Berapa harga dan macam mana cara nak beli? Saya tinggal di area perak. Saya berminat kerana saya mengalami obesiti hinggakan mengalami gangguan emosi kerana masalah ini.

harap dapat tolong dan reply secepat mungkin. Dan harap juga moga ubat ni menjadi.

Saya tak boleh PM kepada Mieera kerana baru sahaja register menyebabkan disekat daripada hantar msg.. Harap dapat reply di sini dahulu.

anipharun
25-12-2010, 01:26 AM
mujarab kew nie.

mecute2404
12-11-2011, 11:06 AM
kalau nak borong cane?kene berapa Biji?boleh bagi email atau pun hp?

mieera
30-03-2012, 02:26 PM
kembali aktif....sapa yg nak cuba boleh pm or sms no hp saya...tq

mohdradzi
16-04-2012, 10:54 PM
salam... tolong bagi akaun no. rasa cam nk try.

zkry
16-04-2012, 10:57 PM
Salam, saya nak tanya mengenai ubat kurus tu.

Yang ini jamu yang julia jual tu ke?

Berapa harga dan macam mana cara nak beli? Saya tinggal di area perak. Saya berminat kerana saya mengalami obesiti hinggakan mengalami gangguan emosi kerana masalah ini.

harap dapat tolong dan reply secepat mungkin. Dan harap juga moga ubat ni menjadi.

Saya tak boleh PM kepada Mieera kerana baru sahaja register menyebabkan disekat daripada hantar msg.. Harap dapat reply di sini dahulu.

Saudara Syahforever, mcm mana sekarang...dah kurus???